• Gyerekmunka
 • Két gyerek
 • Gyerekek a családban
 • Öregek
 • Asszony tánc
 • Asszonyok terménnyel
 • Városkép
 • Tanítás
 • Always on the road
 • Bare Eyes
 • Black albino
 • Children of Misery
 • Kids of Kenya
 • Maasai Chief
 • Maasai children
 • Maasai village
 • Maasai women
 • Past and the future on her face
 • Smiling in chador
 • The English teacher

" A kisebb termékenységi ráta egészségesebb gyerekeket, életszínvonal emelkedést és kisebb környezetre nehezedő nyomást fog jelenteni."

Jeffrey Sachs, ENSZ Millenniumi Projekt igazgató (2002-2006)
Hírlevél
Név:*
E-mail:*
E-mail mégegyszer:*
Melyik csoportot képviseli?:*

Megvásárolható kiadványok és termékek

Könyvajanlo: Oktatocsomag a globalizacio kihivasaihoz, feladatlapokkal

 

Könyvajánló


Oktatócsomag a Globalizáció Kihívásaihoz


 

 

Az oktatócsomagot nemzetközi globális nevelési szakértő csoport dolgozta ki az angliai Field Studies Council vezetésével 2011-ben. A kézikönyv a 12-17 éves fiatalokat gondolkodásra ösztönzi a világban elfoglalt helyükről és a világ többi részével való kapcsolatukról, és felkészíti őket a cselekvésre az iskolájukban, otthon és a helyi közösségekben.A tananyag két átfogó témára összpontosít: Biodiverzitás és szegénység, valamint Klímaváltozás és gazdaság. A cél a különböző problémák közötti kapcsolatok megmutatása, megtapasztalása, kiemelve az összefüggéseket, a kölcsönhatásokat, és a lokális-globális kapcsolatokat. 10 leckén keresztül nevel az aktív állampolgárságra. A diákok megtanulhatják, hogy a különböző tevékenységeken keresztül hogyan érhetnek el igazi változást. Struktúrája nagyon rugalmas, különböző osztályokban és tantárgyakban is felhasználható. Minden lecke egy gondolkodási készségre koncentrál, amely fejlődik a lecke
különböző részeinek használata során. A kiadvány elsősorban tanárok és nem formális oktatás iránt elkötelezettek számára készült és minden leckéhez az adott témához tartozó feladatlapok tartoznak, képek, grafikonok és idézetek. A 60 oldalnyi feladatlapot mellékletként külön meg lehet rendelni, így a tanulók a kezükben tudják tartani a szemléltető eszközöket.
Az Oktatócsomagot egyaránt lehet használni formális és nem formális oktatásban.

Néhány idézet a felhasználóktól. Mit nyertek az Oktatócsomag használata során?

„Új hozzáállás, új módszertan a munkám során. Könnyebben tudtam motiválni a tanulókat!”
„Nagyon hasznos és könnyen használható módszerek a fejlesztési képzésben. Eddig ez hiányzott az iskolánkból.”
„Jó segédanyag, amely segíti a diákokat a globális problémák megértésében valamint abban, hogy igazi lépéseket tegyenek.”

Megrendelhető e-mailen:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. " target="_blank"> Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Az oktatócsomag (kötet+feladatlapok) ára: 4800 Ft/db + postaköltség
5 példány feletti megrendelés esetén: 3600 Ft/db + postaköltség
20 példány feletti rendelés esetén: 2400 Ft/db + postaköltség
Melléklet (a diákok kezébe adható feladatlap készlet) ára: 1000 Ft/csomag

A melléklet csomag 60 A4 oldalnyi színes feladatlapot tartalmaz, ami a tanári oktatócsomagnak eleve része, de kérhető külön, hogy a diákok kezébe lehessen adni.

További információ:
www.bocs.hu

http://hu.poverty2prosperity.eu/hu/pages/about

 

A zöld 35 színe

 A zöld színe - interjúkötet

Az Ökotárs Alapítvány interjúkötete Dr. Sólyom László bevezetőjével.

Dátum: 2012. március

A Simonyi Gyulával készült interjú itt olvasható (ha szeretné elolvasni, küldjön egy emailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre)

 

A kötet összefoglalója pedig itt olvasható

 

„Ezekből az életekből rajzolódik ki a környezetvédő civil törekvések története és mai állapota Magyarországon; nem pontosan tervezett és végrehajtott „ívként”, hanem a maga szerves növekedésében, gyümölcsökkel, elszáradt ágakkal, kitéve a jó és rossz időnek.”(Sólyom László ajánlásából) 

A zöld mozgalom 35 szereplőjével készített életút-interjúkból nemcsak az egyes emberek – és az általuk fémjelzett szervezetek – története, tevékenysége rajzolódik ki, de összeáll a sokszínűségében is valamiféle egységet mutató mozgalom keresztmetszete, pillanatképe, és az az út, amelyet a szervezetek az elmúlt 20-30 évben bejártak. A múlt mellett szó esik a jelen nehézségeiről és küzdelmeiről, meg persze arról, hogy mi is hajtja, motiválja a megkérdezetteket a cselekvésre még ilyen sok idő után is, de nem felejtkezik el a kérdező a jövő kilátásairól, reményeiről sem.

 

A könyv beszerezhető az Ökotárs Alapítvány irodájában:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.


Ár: 3500 Ft (400 oldal, kemény kötés)

 

Igazán szeretne egy gyermek nálunk és most megfoganni?

igazanszeretneegygyermekhozzankmostmegfogannikerdojel

A fenntartható életmód kulcsfogalma az ökológiai lábnyom. Amelynek két alap-száma a népesség és a fogyasztás. Az utóbbival sokan foglalkoznak, akikben már tudatosult a felelősségérzet a Földért. Az előbbivel sok-sok évtized óta nem merünk igazán szembenézni.
Sokak számára megbotránkoztató az a gondolat, hogy fékezni kellene az emberiség szaporodását, sőt: csökkenteni kellene a népességet. De talán azért megbotránkoztató, mert rögtön drasztikus, embertelen megoldások képei ugranak elő. Pedig „csak” arról van szó, hogy „az emberiséget mára végveszélybe sodorta az évi sok tízmillió, a párok szándéka ellenére történő foganás”, vagy ahogy John Lennon mondja: „Az emberek kilencven százaléka ezen a bolygón, különösen Nyugaton, egy üveg viszkiből fogant valamelyik szombat éjjel, nem a gyerekvállalás szándékával. Kilencven százalékunk baleset – nem ismerek senkit, aki tervezett volna gyereket.”

Vagyis a szerelem, a szeretkezés, a gyermeknevelés kultúrája mellett meg kellene tanulnunk a gyermeknemzés kultúráját. A nemzés tudatosságát.
Nehéz erről a kérdésről elfogulatlanul, bölcsen gondolkodni és beszélni, mert kényes téma. Kényessé teszik valláserkölcsi beidegződések, napjaink Magyarországán ellentmondásossá teszi a lakosság fogyása, nehéz összeegyeztetni a globális és lokális szempontokat, mégis: foglalkoznunk kell vele. A Föld – a földi élet – fenntarthatóságáért.
Ezekről a kérdésekről szól a könyv. Higgadtan, de határozottan. Nem tiltva, hanem tanítva. Mindenkinek ajánlom figyelmébe. A környezeti nevelés (fenntarthatóságra nevelés, globális nevelés stb.) „kötelező irodalma”.
Victor András

 

Bővebben...

A Föld népessége most: